Modul Latih Tubi Bahasa Inggeris : Belajar cara Santai waktu cuti!

Anamarza
0
Sebagai ibu bapa, pastinya kita ingin memastikan masa cuti anak-anak terisi dengan aktiviti yang bermanfaat, kan? Kalau tak di kawal, anak-anak pasti asyik berdamping dengan phone je sepanjang masa - layan video pendek, main game online, tengok movie. Malah kalau pergi bercuti atau keluar santai-santai pun, phone jugak yang di tatapnya. 

Biasa la kan, dah habis exam, sekolah dah habis , masa cuti la nak seronok-seronok, tak gitu? Jap Siapa kata cuti sekolah hanya untuk berseronok? Kalau tanya anak-anak tu la jawapannya. 

Tapi...

Ibu bapa mana yang tak risau, kalau boleh nak isi cuti sekolah anak-anak dengan benda yang bermanfaat. Nak bagi diorang happy tapi sambil-sambil tu tak lupakan terus bab belajar , Betul tak? 

Ni, jangan risau, ada jawapannya - Modul Latih Tubi Bahasa Inggeris oleh Cikgu Marza!

Pernah tak dengar pasal modul Bahasa Inggeris dari Cikgu Marza? Well, kalau belum, it's time to know! Cikgu Marza dah banyak keluarkan Modul Bahasa Inggeris khusus untuk Sekolah Rendah. Setiap Modul dirangka berdasarkan topik dari buku teks, serta mengikut format UASA/UPSA. Untuk senarai Modul boleh lihat DISINI.

Sempena cuti sekolah Cikgu Marza ada keluarkan Modul Bahasa Inggeris terbaru iaitu  "𝐌𝐨𝐝𝐮𝐥 𝐋𝐚𝐭𝐢𝐡 𝐓𝐮𝐛𝐢 𝐑𝐞𝐚𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐫𝐞𝐡𝐞𝐧𝐬𝐢𝐨𝐧" Khusus untuk Tahun 3, Tahun 4, dan Tahun 5, bagi sesi persekolah 2024/2025𝐊𝐞𝐧𝐚𝐩𝐚 𝐈𝐛𝐮 𝐀𝐲𝐚𝐡 𝐏𝐞𝐫𝐥𝐮 𝐃𝐚𝐩𝐚𝐭𝐤𝐚𝐧 𝐌𝐨𝐝𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐢?
 1. Untuk Ibu Ayah yang Mencari Bahan Pengisian Masa Cuti:
  𝑀𝑜𝑑𝑢𝑙 𝑖𝑛𝑖 𝑚𝑒𝑚𝑏𝑒𝑟𝑖𝑘𝑎𝑛 𝑎𝑘𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑖 𝑏𝑒𝑟𝑚𝑎𝑘𝑛𝑎 𝑢𝑛𝑡𝑢𝑘 𝑎𝑛𝑎𝑘, 𝑚𝑒𝑛𝑗𝑎𝑑𝑖𝑘𝑎𝑛 𝑐𝑢𝑡𝑖 𝑙𝑒𝑏𝑖ℎ 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑘𝑡𝑖𝑓.
 2. Meningkatkan Kemahiran Bahasa Inggeris Anak:
  𝐿𝑎𝑡𝑖ℎ𝑎𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑔 𝑡𝑒𝑟𝑎𝑡𝑢𝑟 𝑢𝑛𝑡𝑢𝑘 𝑚𝑒𝑛𝑖𝑛𝑔𝑘𝑎𝑡𝑘𝑎𝑛 𝑘𝑒𝑐𝑒𝑘𝑎𝑝𝑎𝑛 𝑏𝑒𝑟𝑏𝑎ℎ𝑎𝑠𝑎 𝐼𝑛𝑔𝑔𝑒𝑟𝑖𝑠 𝑎𝑛𝑎𝑘 𝑎𝑛𝑑𝑎.
 3. Sumber Pembelajaran Tambahan:
  𝑀𝑒𝑚𝑏𝑒𝑟𝑖𝑘𝑎𝑛 𝑝𝑒𝑙𝑢𝑎𝑛𝑔 𝑝𝑒𝑚𝑏𝑒𝑙𝑎𝑗𝑎𝑟𝑎𝑛 𝑡𝑎𝑚𝑏𝑎ℎ𝑎𝑛 𝑢𝑛𝑡𝑢𝑘 𝑚𝑒𝑚𝑎𝑛𝑡𝑎𝑝𝑘𝑎𝑛 𝑝𝑒𝑚𝑎ℎ𝑎𝑚𝑎𝑛 𝑑𝑎𝑛 𝑘𝑜𝑠𝑎 𝑘𝑎𝑡𝑎 𝑎𝑛𝑎𝑘.
 4. Meningkatkan Prestasi Akademik Anak:
  𝐷𝑒𝑛𝑔𝑎𝑛 𝑙𝑎𝑡𝑖ℎ𝑎𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑔 𝑡𝑒𝑟𝑎𝑟𝑎ℎ, 𝑚𝑜𝑑𝑢𝑙 𝑖𝑛𝑖 𝑚𝑒𝑚𝑏𝑎𝑛𝑡𝑢 𝑚𝑒𝑛𝑖𝑛𝑔𝑘𝑎𝑡𝑘𝑎𝑛 𝑝𝑟𝑒𝑠𝑡𝑎𝑠𝑖 𝑎𝑘𝑎𝑑𝑒𝑚𝑖𝑘 𝑎𝑛𝑎𝑘 𝑑𝑖 𝑠𝑒𝑘𝑜𝑙𝑎ℎ.Jadi, jom kita pastikan masa cuti anak-anak diisi dengan aktiviti yang memberi impak positif dan memberi mereka kelebihan jangka panjang. So, buat ibu bapa yang tengah fikir nak buat apa dengan anak-anak time cuti sekolah ni, try lah modul latih tubi Cikgu Marza ni. 

Sebarang Pertanyaan  KLIK BUTANG di bawah :
Maklumat Lanjut Klik Disini

🌟 Let's make this holiday a time of meaningful learning and fun! Tapi janganlah lupa, kena balance jugak dengan aktiviti luar tu, jangan dok dalam rumah je. Yang penting, kita enjoy je lah cuti sekolah nanti! 😊✨

Post a Comment

0Comments

Post a Comment (0)