PERINGATAN UTK KAUM WANITA.... MINTA BACA!!!

Anamarza
10
Terjumpa artikel ni, samaada betul2 berlaku atau sekadar dibuat-buat tak sure pulak. Dari mana sumber asal pun tak pasti jugak, sebab saya cuma CnP dari FB sahaja. Tapi tak salah kan kita baca dan ikut apa yang dinasihatkan demi keselamatan kita juga.

Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti di stesen minyak untuk mengisi minyak. Setelah selesai memenuhkan tangki minyak selepas membayar menggunakan kad kredit di pam dan ingin meninggalkan stesen tersebut, atendan di dalam kedai lantas bercakap menerusi speaker dan memberitahu sesuatu yang berlaku dengan kad itu dan meminta wanita itu masuk ke dalam untuk membayar tunai.
Wanita itu keliru kerana dia telah selesai mengisi minyak dan pembayaran menggunakan kad kredit telah diluluskan. Dia menunjukkan isyarat tangan kepada atendan tersebut dan bersiap sedia untuk meninggalkan tetapi atendan tersebut sekali lagi menggesa wanita tersebut masuk ke dalam kaunter kedai untuk membayar tunai. 
Dengan perasaan sedikit marah, wanita itu terus masuk ke dalam kedai dan mempertikaikan tindakan petugas tersebut dan menuduh dia menipu. Atendan tersebut memberitahu supaya wanita itu bertenang dan mendengar dengan teliti Atendan memberitahu ketika wanita tersebut sedang mengisi minyak, dia telah melihat seorang lelaki telah masuk ke dlm kereta dan bersembunyi dikerusi belakang . Dengan segera beliau telah menghubungi pihak polis. 
Wanita tersebut terus menjadi takut dan segera melihat pintu keretanya terbuka dan lelaki itu telah menyusup keluar dan meninggalkan kereta itu dengan tergesa-gesa. Kes baru-baru ini didapati mempunyai kaitan dengan ujian untuk permulaan geng jenayah terbaru dimana memerlukan seseorang untuk membawa balik bahagian badan seorang wanita .. 
Salah satu cara yang mereka lakukan adalah dengan merangkak perlahan-lahan dan menyusup masuk ke dalam kereta wanita manakala sasaran utamanya adalah stesen minyak atau di kedai runcit pada waktu malam. Kemudian, mereka akan potong kaki / buku lali mangsa menculik mereka dan kemudiannya membunuh dan mencerai-beraikan mereka. Kaedah lain adalah dengan memaksa wanita itu masuk ke dalam kereta kemudian menculik mereka, 
Sila sebarkan ini kepada wanita lain, orang muda dan tua. 
Pertama, wanita seharusnya lebih berhati-hati apabila ingin masuk ke dalam kereta pada waktu malam. 
Kedua, Jangan letakkan kereta di tempat sunyi atau terpencil semata-mata ingin mendapatkan tempat letak kereta percuma! 
Ketiga, Jika boleh, elakkan memandu seorang diri pada waktu malam! 
Ini adalah situasi sebenar! Penculikan! Pembunuhan! Putus dan anggota badan dicerai-ceraikan! Ini semua berlaku di Malaysia ! 
Jadikan amalan
1. Pastikan kereta berkunci setiap masa walaupun anda meninggalkan kereta sebentar.    
2. Periksa sekeliling kereta sebelum masuk ke dalam kereta.  
3. Sentiasa peka terhadap sebarang tanda-tanda pelik dari persekitaran anda dan individu lain di dalam sekitar umum, terutama pada waktu malam!!!. 
Be extra careful,ladies...Please pass this on to all the entire ladies out there and also men who love their ladies!!!.. 
by Mohd Azaharin Muda on Sunday, September 18, 2011 at 8:05pm

Ana : Sentiasa berhati-hati dimana - mana sahaja bila - bila masa, macam-macam cara dah jenayah dibuat sekarang ni
Tags

Post a Comment

10Comments

 1. ya ampun, jenayah skang nih ada kat mana2 jer.....dlm umah takut, luar umah pun takut jugak..

  yg penting, hati2.....

  nice sharing this info:)

  ReplyDelete
 2. ya Allah..moga kita dijauhkan dari jenayah dan malapetaka..

  ReplyDelete
 3. risaunyer bila baca citer mcm ni, tq 4 sharing

  ReplyDelete
 4. dgn kadar jenayah yg semakin meningkat skrg ni mmg takut di buatnya....mcm2 cara org nak buat jahat skrg ni..mmg patut berhati-hati

  ReplyDelete
 5. masya allah..sllu kaklimah nk isi myk msti xkunci pintu..kali ni kaklimah akan lbey berhati2..tq ^_^

  ReplyDelete
 6. menakutkan....kena lebih lagi berhati hati...

  ReplyDelete
 7. Ya Allah..takutnye..macam2 jenayah skrg ni.

  ReplyDelete
 8. dah pernah baca artikel ni..
  zaman sekarang bahaya di mana2 sahaja..

  lg 1, pesanan untuk pemandu wanita, jangan sesekali letak handbag kt tempat duduk penumpang atau tmpt yg mudah dilihat dari luar.

  ReplyDelete
 9. kena lock sentiasa pintu kereta. Ya, memang jenayah sekarang di tahap teruk.

  ReplyDelete
 10. nabila nak share kat blog..nt nabila kredit kan dri blog ni..
  http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/

  ReplyDelete
Post a Comment