Baca ini jika Ingin Faham Pasangan Anda Lebih Mendalam

Anamarza
0
Ada masa kita rasa kita dah cukup kenal dengan pasangan kita, sampi ke satu tahap bila timbul sesuatu masalah atau suasana tegang kita rasa sebaliknya pula. Walau berapa lama pun tempoh perkahwinan tu belum bermakna kita sudah pun kenal pasangan kita sepenuhnya.


Apatah lagi bagi pasangan bercinta , bertahun-tahun bercinta tak bermakna kalian sudah cukup mengenali pasangan masing-masing. Bak kata orang pandai-pandai, kita tak akan kenal pasangan kita selagi kita tak duduk serumah, tidur sebantal, susah senang bersama.

Tapi ada juga pasangan yang even dah kahwin lama masih belum kenal bahasa tubuh, riak muka, intonasi suara pasangannya. Tidak kira la anda jenis yang susah nak faham pasangan anda atau faham pasangan tapi tak sepenuhnya, rasanya tak salah jika kita mencari tips atau ilmu bagaimana cara untuk lebih memahami pasangan kita. Dibawah ni saya senaraikan buku-buku yang boleh dibaca

1. WHY MEN CAN ONLY DO ONE THING AT A TIME AND WOMEN NEVER STOP TALKING - EDISI BAHASA MELAYU


Mengapa isteri suka bertanya kepada suami, kemudian mendakwa si suami salah setelah mereka memberikan jawapan?

Mengapa orang lelaki tidak pernah jumpa barang yang dicari dalam peti ais dan almari, tetapi boleh pula mencari jalan ke kedai minum yang berhampiran?

Mengapa wanita dapat menyedari kehadiran wanita lain yang lebih cantik dari jauh, tetapi boleh terlanggar pintu garaj pula bila hendak meletakkan kereta?

Mengapa orang lelaki tidak pernah menonton TV tanpa menukar-nukar siarannya?

Lupakan segala perkara berbaur politik yang pernah diberitahu kepada kita tentang lawan jantina (walaupun betul)! Lelaki dan wanita tidak sama. Dengan memahami perkara ini merupakan tiket percuma untuk kita menjalin hubungan yang lebih menyeronokkan, memberi kepuasan dan bertahan lama.

Dalam buku ringkas yang ‘menjolok’ pemikiran dan mencuit hati ini, pakar mengenai hubungan yang terkenal di peringkat antarabangsa iaitu Allan dan Barbara Pease mendedahkan penemuan baru pada otak manusia, demi mengajarkan kita tentang ‘bagaimana menjalani hidup yang lebih gembira dan harmoni bersama pasangan’.

Sekiranya kita fikir bahawa kita tahu segala-galanya tentang pasangan kita, ataupun berharap kita tahu, maka inilah buku yang sesuai untuk kita!

Untuk membeli klik sahaja link di bawah :
---> Beli Disini <--- Perlu sign up / daftar
---> Beli Disini <--- Hanya Isi Maklumat basic sahaja

Atau Whatsapp tajuk buku ke 01925134472. WHY MARS AND VENUS COLLIDE - EDISI BAHASA MELAYU

Mengapa lelaki dan wanita bersengketa? Sesebuah perhubungan yang harmoni akan dapat terjalin sekiranya lelaki dan wanita tahu cara berkomunikasi yang tepat.
Menerusi buku ini, John  Gray akan berkongsi cara-cara komunikasi yang mampu menjaga hubungan yang baik antara lelaki dan wanita.

Untuk membeli klik sahaja link di bawah :
---> Beli Disini <--- Perlu sign up / daftar
---> Beli Disini <--- Hanya Isi Maklumat basic sahaja

Atau Whatsapp tajuk buku ke 01925134473. WHY MEN DON'T LISTEN AND WOMEN CAN'T READ MAPS

Lelaki dan perempuan itu berbeza. Bukanlah satu jantina lebih baik daripada yang lain. Mereka cuma berbeza. Ahli sains, ahli antropologi dan ahli sosiobiologi mengetahui fakta ini sejak dahulu lagi. Masyarakat hari ini masih mahu mempercayai yang lelaki dan perempuan mempunyai kemahiran, kebolehan dan potensi yang sama. Ini masih dikekalkan walaupun sains mula membuktikan yang kedua-dua jantina ini berbeza.


Untuk membeli klik sahaja link di bawah :
---> Beli Disini <--- Perlu sign up / daftar
---> Beli Disini <--- Hanya Isi Maklumat basic sahaja

Atau Whatsapp tajuk buku ke 01925134474. FAHAMI AKU SAYANG, DENGARI AKU ABANG

FAHAMI Aku Sayang, Dengari Aku Abang ini adalah satu pembaharuan dan usaha mempersembahkan kepada masyarakat beberapa fakta yang lahir daripada penyokong utama keluarga yang perlu difahami oleh setiap pasangan suami isteri. Buku ini mengupas perihal cita rasa, hati budi, cetusan perasaan, dan bisikan kalbu antara pasangan suami isteri. Paparan aspek-aspek perasaan dan kejiwaan ini jarang dilakukan.

Penulis mengambil langkah ini selepas terbukti pentingnya setiap pasangan suami isteri memahami bukan sahaja ciri-ciri lahiriah ahli keluarga yang hidup bersama mereka buat sekian lama, tetapi yang lebih penting memahami dan merasakan cetusan-cetusan rasa dan luahan nurani yang dapat dijadikan panduan dalam melayarkan bahtera kehidupan bagi menuju ke pulau kebahagiaan.


Untuk membeli klik sahaja link di bawah :
---> Beli Disini <--- Perlu sign up / daftar

Atau Whatsapp tajuk buku ke 0192513447
5. SUAMI BUKAN MALAIKAT ISTERI BUKAN BIDADARI

SUAMI BUKAN MALAIKAT, ISTERI BUKAN BIDADARI merupakan sebuah buku yang sarat dengan inspirasi tentang ilmu berumah tangga khususnya buat anak-anak muda yang baru melangkah ke alam perkahwinan. Perkahwinan itu bukan hanya atas dasar cinta semata-mata. Namun bagi memastikan keharmonian itu terus kekal berpanjangan, cinta itu perlu hadir bersama dengan tanggunjawab. Itulah tema yang penulis ketengahkan dalam buku ini. Tanggungjawab untuk menjaga hubungan sebelum perkahwinan, tanggungjawab untuk bersungguh-sungguh bersedia sebelum berumahtangga, tanggungjawab untuk bersabar dalam alam rumahtangga dan tanggungjawab untuk mendidik anak dengan ilmu yang benar.


Untuk membeli klik sahaja link di bawah :
---> Beli Disini <--- Perlu sign up / daftar

Atau Whatsapp tajuk buku ke 0192513447
6. MEMAHAMI BAHASA CINTA LELAKI

Apabila lelaki jatuh cinta, dia bersuara dalam bahasa paling jelas, tetapi tidak kedengaran. Indah, berbunga-bunga tetapi dalam kod rahsia.

Semuanya adalah rahsia sehinggalah hari ini. Kerana saudari sudah berjumpa dengan buku ini.

Bagaimana ya,kalau lelaki jatuh cinta?

Adakah seperti pungguk rindukan bulan?
Bila saja malammenjelang, setia menanti hingga terbit matahari.

Atau seperti Majnun?
Jadi gila demi sebuah janji.

Kita perlu mengenali cinta supaya ia terus dipimpin pada landasan yang betul. Landasan ilmu dan sedar akan kewujudannya penting supaya kita tahu ia bukan permainan. Salah mentafsir, maka salahlah membimbingnya. Akibatnya, ia disangka sebagai derita, sengsara tidak berkesudahan.


Untuk membeli klik sahaja link di bawah :
---> Beli Disini <--- Perlu sign up / daftar

Atau Whatsapp tajuk buku ke 0192513447

Tags

Post a Comment

0Comments

Post a Comment (0)