Aplikasi Software untuk monitor diet anda.

Anamarza
2
Sekarang ni semakin mudah bagi yang ingin berdiet nak monitor perkembangan diet mereka. Terdapat lebih kurang 10,000 aplikasi software untuk diet, senaman malah aplikasi untuk resipi dan tips berkaitan gaya dan resipi pemakanan yang sihat.

Semuanya kini hanya di hujung jari sahaja. Bila-bila masa dimana sahaja , kita boleh monitor pengambilan kalori dalam sehari dengan menggunakan aplikasi calori counting yang boleh di muat turun ke smartphone mahupun tablets.

Tidak kira sama ada anda ingin kurangkan berat badan atau sekadar ingin kekal dengan berat anda sekarang, apa kata pada yang memiliki smartphone tidak kira iphone, blackberry atau apa jenis telefon pintar yang menggunakan android boleh search aplikasi software sedemikian.

Software untuk monitor diet dan pengiraan kolori ini ada yang disediakan secara percuma dan ada juga yang berbayar.  Dibawah disenaraikan contoh software yang dimaksudkan:Aplikasi Software untuk smartphone atau tablets (diet & fitness)Calorie Counter & diet tracker ( MyFitnessPal LLC )

Harga : Percuma 

Runs on: Android, iPhone, iPad (BlackBerry in progress)
Calorie Counter ( FatSecret )

 Harga : Percuma

Runs on: BlackBerry, Android, iPhone, iPad


Calorie Tracker ( Livestrong.com )

Harga: $2.99

Runs on: BlackBerry, iPhone, iPad

Eat This Not That ( Rodale Inc. )

Harga : $7.99

Runs on: iPhone, iPad

Good Food Healty Recipes ( BBC Worldwide Ltd.)

Harga : $2.99

Runs on: iPhone, iPadh

Hundred Push Up ( SoftwareX Ltd. )

Harga : $1.99

Runs on: iPhone, iPad
Untuk sedikit penerangan berkaitan software di atas boleh rujuk entry " Software for shaping up" by The Wall Street journal
Tags

Post a Comment

2Comments

  1. bagus..gunakan applikasi telefon pintar untuk jadi lebih sihat..jgn asyik guna nak berfb bertwitter je kann..hihi..saya lah tu :P

    ReplyDelete
  2. canggih manggih dunia skrng..rasa ketinggalan sungguhhhhh..huhu

    ReplyDelete
Post a Comment