Koleksi Doa Murah rezeki

Anamarza
7
Antara doa-doa yang boleh diamalkan untuk memohon kepada Allah SWT agar dibukakan pintu rezeki dan dimurahkan rezeki.

Man jadda wa jadda, sesiapa yang berusaha pasti berjaya. Pegang pada konsep berusaha, berdoa dan bertawakkal. Jangan pulak kita hanya hafal doa-doa dibawah ni dengan harapan Allah akan kurniakan rezeki tapi hakikatnya kita langsung tidak berusaha.

Note : untuk lebih jelas boleh lihat di FB Dr. Tengku Asmadi bin T. MohamadSebenarnya banyak lagi amalan dan doa yang boleh kita amalkan. Untuk entry ini saya senaraikan 7 doa yang boleh kita amalkan. Malah ada diantara doa dibawah boleh diamalkan untuk memohon kebaikan lain juga.

Seperti amalan membaca Surah Al-Fath, ayat 1 hingga 3, sekirannya kita jadinya sebagai amalan harian, Insya Allah apa sahaja yang tertutup akan terbuka. Bukan setakat dibukakan pintu rezeki yang tertutup, malah boleh juga dipraktikkan untuk jodoh lambat, perniagaan tidak menjadi, hadiri temuduga, minda yang tertutup, ketika mahu berdepan dengan peperiksaan (bimbang 'blank'), hati yang tertutup hingga rasa berat mengerjakan ibadah dan sering melambat-lambatkan solat, ketika perang atau berdepan dengan musuh. Serta banyak lagi. Insya Allah akan Allah buka segalanya.


Tags

Post a Comment

7Comments

 1. very2 gud info...tq for sharing sis : )

  ReplyDelete
 2. thanks for sharing :)
  http://trueny.blogspot.com/2012/05/recipe-two-minutes-chocolate-mug-cake.html

  ReplyDelete
 3. JazakhAllah khairan khatsiran.

  ReplyDelete
 4. terima kasih ya ukhti..boleh saya share info ini untuk kegunaan saya dan orang lain.. ^_^

  ReplyDelete
 5. Terima kasih atas perkongsian artikel yang bermanfaat ini.
  http://www.esihat.com/2012/10/shaklee-collagen-powder-lain-dari-yang-lain/

  ReplyDelete
Post a Comment